Ellipse
Image
NIEUWS

Citrus Andriessen sluit zich aan bij IMS Global Learning Consortium

Bij Citrus Andriessen hechten wij veel belang aan kwaliteit. Wij hanteren dan ook hoge kwaliteitsstandaarden voor onze (interne) organisatie, onze dienstverlening en onze productontwikkeling.  Om die reden hebben wij ons als affiliate partner aangesloten bij het IMS Global Learning Consortium (IMS Global). IMS Global is een internationaal opererend consortium dat zich richt op het ontwikkelen en stimuleren van open standaarden bij leertechnologieën.

Informatie-uitwisseling in software-architectuur

Het Amerikaanse IMS Global is een non-profit organisatie die zich richt op het standaardiseren van informatie-uitwisseling binnen de (software-)architectuur van Learning & Development. Vanwege de standaarden kan data – zoals toetsmatrijzen of toetsvragen – op eenduidige wijze geëxporteerd en geïmporteerd worden. Dit stelt softwareprogramma’s bijvoorbeeld in staat om data uit te wisselen wat de bruikbaarheid, veiligheid, efficiëntie en het werken met meerdere oplossingen steeds verder verbetert.

Kwaliteitsstandaard en efficiëntie

Met het oog op de wereldwijde kwaliteitsstandaarden en efficiëntie deelt Citrus Andriessen de visie van IMS Global. Vol trots sluiten wij ons dan ook aan bij dit consortium, dat wereldwijd door meer dan 500 organisaties in meer dan 20 landen wordt gesteund.

Mede door deelgenoot te zijn van de IMS community, blijven we continu anticiperen op de toekomst en doorontwikkeling van digitaal toetsen.

Heb je vragen over deze ontwikkeling? Neem dan contact met ons op via 013 – 528 63 63.