Ellipse

Citrus Andriessen opnieuw leverancier examensoftware Inburgering

Citrus Andriessen opnieuw leverancier examensoftware Inburgering

Citrus Andriessen wint de Europese aanbesteding voor de levering van examensoftware voor de inburgeringsexamens van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit is de derde keer op rij dat Citrus Andriessen de aanbesteding van dit omvangrijke en complexe toetsvraagstuk wint. De inburgeringsexamens hebben een groot maatschappelijk belang en vragen om een veilige en gebruiksvriendelijke aanpak. DUO en Citrus Andriessen gaan deze uitdaging de komende jaren graag opnieuw samen aan.

Foto: het (digitale) tekenmoment op 24 november 2020.

 

Inburgeringsexamens

DUO voert in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkzaamheden uit in het kader van de inburgering. Het Servicecentrum Inburgering van DUO organiseert in dit kader de inburgeringsexamens voor nieuwkomers in Nederland en neemt deze af. Deze examens worden afgenomen op de verschillende toetslocaties van DUO. Dit gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in 88 andere landen.

Examensoftware

De software van Citrus Andriessen maakt het mogelijk de examens te maken, af te nemen en te beoordelen. “We leveren al lang examensoftware aan DUO en dit is belangrijk voor ons. Het is groot van omvang en complex. We leveren examensoftware voor allerlei branches, van horeca tot makelaars, maar het inburgeringsexamen is toch wel het examen met het grootste maatschappelijk belang en met de grootste impact op de kandidaten.”, aldus Martin van den Berge, algemeen directeur van Citrus Andriessen.

Tekenmoment

En dan is het tekenmoment daar, via WebEx weliswaar. Op 24 november zetten Harmen Harmsma, directeur Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Martin van den Berge een handtekening waardoor DUO de komende jaren weer verzekerd is van goede examensoftware.

Decor

Meer weten over Citrus Andriessen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 013 – 528 63 63