Ellipse
Image

Examineren: digitaal én op papier

De opdrachtgever ontwikkelt branche specifieke leermiddelen en lesmethodes. Zij vroegen zich af hoe je kunt profiteren van de voordelen van digitale examens als veel opleiders direct na een ééndaagse cursus het examen willen afnemen.

Image

De cursussen worden op wisselende plaatsen in heel Nederland georganiseerd. Digitale afname is soms lastig te organiseren. Citrus Andriessen heeft daarom een oplossing ontwikkeld met digitale en papieren eigenschappen.

Centraal staat een functionaliteit die random examens kan samenstellen vanuit de toetssoftware. Het examen wordt vervolgens geprint en op papier afgenomen, voorzien van een unieke QR code die aan een kandidaat gekoppeld is. De beoordeling van het examen is geautomatiseerd. Kandidaten kunnen een dag na het examen de voorlopige uitslag zien op een speciale webportal. Kortom, een mooie combi van digitaal examineren en papieren afname.

Door de QR code borgt het systeem dat elk examen aan de juiste kandidaat komt te hangen, zelfs zonder naw gegevens in te vullen. Dit zorgt voor veilige afname en betrouwbare resultaten. Hoewel papieren afname in de regel vertragend werkt, kunnen kandidaten al snel hun uitslag zien, zeker in het geval van gesloten vragen.

Alle data zit in TeleToets, dat gebruik maakt van dezelfde itembanken voor schriftelijke én digitale afname. De opdrachtgever hoeft examens niet dubbel te ontwikkelen en kan de examenkwaliteit goed vergelijken en monitoren. Bovendien springt elke kandidaat over dezelfde lat.

Vergelijkbare opdrachten hebben wij uitgevoerd voor:

Logo
Logo
Logo
Logo
Bekijk meer vergelijkbare opdrachten

Oplossingen voor complexe vraagstukken

Bekijk meer vergelijkbare opdrachten

Maatwerk voor een landelijk examenstelsel

Decor

Ook flexibel examineren op locatie?