Ellipse
Image

Scholen nemen veilig en gemakkelijk digitaal examens af

Binnen diverse onderwijssectoren wil de overheid landelijke examens zoveel mogelijk digitaal aanbieden. Zo kunnen scholen onder andere deels zelf bepalen wanneer een examen wordt afgenomen. Voor dit type landelijke examenafname is generieke toetssoftware nodig die herkenbaar en veilig is.

Scholen beschikken bovendien vaak over een computerlandschap met zeer diverse specificaties, wat vraagt om een zeer toegankelijke en gebruiksvriendelijke oplossing. Citrus Andriessen ontwikkelde mee aan deze, inmiddels tot dé toetsafnamespeler voor het onderwijs uitgegroeide, oplossing.

Ingebouwde Bootable Client LockDown

Een sterk kenmerk is de ingebouwde BCLD (Bootable Client LockDown); een unieke combinatie. De bootable functionaliteit maakt dat het systeem op iedere school en op vrijwel elke computer eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Aan de hardware worden nauwelijks eisen gesteld. Daardoor wordt digitaal examineren makkelijk en toegankelijk voor elke school. Bovendien is er weinig ict beheer nodig. De LockDown functionaliteit zorgt ervoor dat ten tijde van de examenafname enkel en alleen het examen op de computer beschikbaar is. Overige functionaliteiten zoals webbrowsers ed. zijn tijdens de toetsafname niet benaderbaar. De examenafname verloopt op die manier gegarandeerd veilig en betrouwbaar.

De BCLD draait inmiddels op 100% van de mbo scholen en 95% van de vmbo scholen.

0 % van vmbo-scholen werkt met de BCLD
Bekijk meer vergelijkbare maatwerkoplossingen

Gebruiksvriendelijk digitaal toetsen met of zonder internetverbinding

Wij werken samen met

Logo
Logo
Decor

Ook op zoek naar een maatwerkoplossing?